Studeren aan de LLU

Een erkend diploma

Latvia University of Life Sciences and Technology (LLU) in Jelgava is oorspronkelijk een agrarische universiteit. In 1919 werd de faculteit diergeneeskunde opgericht die in 2014 opengesteld is voor internationale studenten. Het studieprogramma duurt 6 jaar en bestaat uit 12 semesters. De studie diergeneeskunde aan de LLU in Jelgava is een internationaal erkende studie. Je diploma wordt in de hele EU erkend. De toelatingseisen zijn hetzelfde als in Nederland: een VWO-diploma met het profiel N & G. Dat laatste is niet verplicht maar je moet een toelatingstoets doen waarbij je ook vragen moet beantwoorden die betrekking hebben op biologie en scheikunde.

De voertaal is Engels

Na deze studie kun je je verder specialiseren in Letland of een ander EU-land. De taal waarin lesgegeven wordt is Engels. Twee uur per week krijg je les in Lets en in het eerste jaar volg je ook Engelse lessen waar je onder andere leert hoe je wetenschappelijke artikelen in het Engels moet schrijven.

Jelgava – Riga

De universiteit ligt in Jelgava. Dat is een stadje ongeveer 40 km van Riga, de hoofdstad van Letland. Vanuit Nederland vlieg je naar Riga in ongeveer twee uur. Er zijn goede trein- en busverbindingen tussen Riga en Jelgava. De faculteit diergeneeskunde heeft uiteraard een eigen kliniek. De colleges en practicumlessen worden gegeven op verschillende locaties. Het hoofdgebouw, waar ook lessen worden gegeven, bevindt zich in een heus paleis; Jelgava Palace.

Kleine groepen – veel aandacht

In 2018-2019 waren er tachtig eerste jaars studenten diergeneeskunde waarvan acht internationale studenten vanuit de hele wereld. Deze internationals krijgen apart les van de Letse studenten. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht van de verschillende docenten voor de studenten en zijn de werkgroepen erg klein.

Meer informatie over de erkenning van de studie:
https://www.diergeneeskunderegister.nl/registreer/buitenlands-diploma
https://www.educations.com/study-abroad/latvia-university-of-agriculture/bachelors-in-veterinary-medicine-long-cycle-526967


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close