Studiekosten

Is diergeneeskunde studeren aan de LLU in Jelgava duur? Ja en nee.

Het collegegeld is 8000,- per jaar. Dat is duurder dan in Nederland waar je €2000 betaalt. Maar alle andere onkosten die je als student hebt zoals het huren van een kamer en het voorzien in je levensonderhoud, zijn goedkoper. En dat compenseert weer veel waardoor je onder aan de streep niet veel duurder uit bent als je in Letland gaat studeren.

Studiefinanciering?

Je kunt overigens ook gewoon, net als alle studenten die in Nederland studeren, een studielening aanvragen bij DUO. Je krijgt tevens een vergoeding van ongeveer €100 per maand in plaats van een OV-chipkaart.

Aan het begin van het eerste jaar van je studie aan de LLU wordt een borg gevraagd van 500,-. Deze krijg je aan het einde van je studie weer terug. Voor de inschrijving is verder een eenmalige betaling van 155,- nodig.

Overige kosten

Het is aan te raden om een accommodatie van de universiteit te nemen omdat dit goede, ruime kamers zijn met een eigen badkamer en koelkast en een gezamenlijke keuken. De huur is slechts 160,- per maand. Ook is het toegestaan de kamer te delen met een studiegenoot. Dan betaal je ieder €80,- huur per maand. Als je liever zelf op zoek gaat naar een kamer dan mag dat natuurlijk ook. Het is gezellig en praktisch wonen in deze accomodatie omdat je met alle internationale studenten bij elkaar woont en dus ook samen kunt studeren en eventueel koken en eten.


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close